Laat je klanten online betalen (met o.a. iDEAL) via Pay.nl

Vereiste module(s): Verkooporder of Spitsfactuur. Voor het verwerken van de betalingen is een abonnement op de module Bankieren nodig.
Vereiste gebruikersrecht: iMUIS Online – Programma’s – Verkoop – Online betalingen
Beschikbaar vanaf: Versie 4.4.9

iMUIS Online biedt nu de mogelijkheid om je klanten te laten betalen met o.a. iDEAL.

In samenwerking met onze partner Pay.nl, Payment Service Provider (PSP), hebben wij een realtime koppeling ontwikkeld.

Hiervoor heb je een account nodig bij Pay.nl.

Digitale betaalverzoeken versturen en betalen per e-mail
Je wilt snel en makkelijk een factuur versturen naar je klant. In iMUIS Online Verkoop heb je de optie om gebruik te maken van de realtime koppeling met Pay.nl. Door op de betaallink in de e-mail te klikken, kan je klant direct afrekenen in de beveiligde betaalomgeving van Pay.nl.

Welke betaalmethode maak jij beschikbaar voor je klant?
Je klanten kunnen via de betaalknop in de ontvangen e-mail eenvoudig betalen met diverse (internationale) betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact en Creditcard. Je kunt bij Pay.nl zelf kiezen welke betaalopties de klant aangeboden krijgt.

Altijd inzicht in je betalingsverkeer met Pay.nl
Pay.nl, als Paymentprovider heeft als streven om het ondernemen voor u als merchant een stukje makkelijker te maken. Dit doen zij door u compleet te ontzorgen op het gebied van online betalingsverwerking. Daarnaast bieden ze een offline betaaloplossing middels pin betalingen via een pinautomaat. Door de juiste afhandeling van online betalingen vanzelfsprekend te maken, geven zij ondernemers de ruimte om zich nog volledig op hun core business te richten, en vervolgens groei te realiseren.

Pay.nl geïntegreerd in je iMUIS Online boekhouding
Veel Paymentproviders bieden jou de optie om MT940 of CAMT.53 bestanden van je betaaltransacties te downloaden en in te lezen in je boekhouding. Door de directe samenwerking tussen Pay.nl en MUIS Software zorgen wij ervoor dat de betaling meteen geboekt wordt op een zgn. Pay.nl-tussenrekening. Hiermee kun je direct zien dat een factuur reeds betaald is. Zodra Pay.nl aan jou uitbetaalt, dan is de tussenrekening weer op 0. Hiervoor hebben we een zgn. herkenningscode aangemaakt waarbij het bankrekeningnummer van Pay.nl gekoppeld is aan de tussenrekening.

Hoe activeer ik de koppeling?

1.Sluit een abonnement af op de volgende iMUIS Online modules:

2. Je hebt een geldig account nodig om gebruik te kunnen maken van Pay.nl. Heb je nog geen account vraag deze dan aan via “https://www.pay.nl/registreren

3. Navigeer in iMUIS Online naar [menu – Verkoop – Instellingen – Online betalingen] of [menu – Spitsfactuur – Instellingen – Stamgegevens – knop Online betalingen].

4. Open een nieuwe internetpagina en log in op Pay.nl

• Ga bij pay.nl naar Beheren – Verkooplocaties
  • Klik op de betreffende SL-xxxx-xxxx code.
  • Kopieer het ServiceID (SL-xxxx-xxxx) , de API code (AT-xxxx-xxxx) en het API token (lange code van 24 tekens) en plak deze in iMUIS Online – Online betalingen
  • Voorbeeld van het pay.nl gegevens scherm:

5. Vul eventueel een minimum bedrag in waarvoor de betaallink meegestuurd wordt. Denk hierbij aan de transactiekosten van Pay.nl.

6. Vul je eigen e-mailadres in.

7. Klik op Opslaan.

iMUIS Online is nu gereed voor Online betalingen. Zodra je een verkoopfactuur per e-mail verstuurt wordt er automatisch onderaan de e-mail een betaallink geplaatst waarmee je klant de factuur kan betalen.

Zodra de factuur via de betaallink wordt betaald wordt dit geregistreerd in Pay.nl. Vanuit “Online betalingen” via de knop “Betalingen ophalen” worden de betalingen in het Pay.nl-dagboek financieel verwerkt.

Let op: de koppeling met Pay.nl is van toepassing als je factureert vanuit iMUIS Online. Als je factureert vanuit je webshop, verwijzen wij je naar onze partner WebWinkelFacturen.nl