Hoe koppel ik mijn ING rekening aan iMUIS Online?

Om gebruik te kunnen maken van de ING bankkoppeling, heb je het volgende nodig:

1.  iMUIS Online module Bankieren
  2. Online Bankieren ING (zakelijk)

Stap 1: Meld je aan voor iMUIS Online Bankieren

Werk je al met iMUIS Online? Breid dan je abonnement uit met iMUIS Online Bankieren. Ga naar Beheer – Mijn gegevens – Tabblad Abonnement om je te abonneren op de module iMUIS Online Bankieren. Indien je accountant je abonnement beheert, dient hij dit voor jou aan te vragen.

Werk je nog niet met iMUIS Online? Dan kun je je hier of via je accountant aanmelden. Je krijgt een e-mail van MUIS Software met een orderbevestiging in de bijlage. Indien je deze ondertekend aan ons retourneert, activeren wij de module. Na activering kun je inloggen in je administratie. Selecteer vervolgens het menu Financieel – Bankieren – Afschriften Inlezen en volg de instructies op het scherm.

Stap 2: Ga naar iMUIS Online en log in.

Stap 3: Ga naar Financieel – Bankieren – Tabellen – Bankrekening.
Vul hier je ING-rekeningnummer in.

Stap 4: Ga naar Financieel – Bankieren – Afschriften Inlezen.
Je bent nu in het beginscherm van Afschriften Inlezen. Selecteer de ING-bankrekening. Je kunt je aanmelden voor de Mijn ING Zakelijk-koppeling door op de knop [Nu aanmelden] te klikken. iMUIS Online stuurt een TAN-code per SMS naar je telefoon. Voor de instelling van het juiste telefoonnummer: ga naar Beheer – Mijn gegevens

Stap 5: Log in op je Mijn ING Zakelijk
Zoek naar de link ‘’koppeling Online Boekhoudpakket’’.  Ga naar deze pagina voor de aanvraag van de boekhoudkoppeling.
– Selecteer MUIS Software als leverancier en klik op de knop [Rekening onderhouden];
– Je bankrekening wordt nu getoond met drie te activeren opties: transacties, betalingen en incasso’s;
– Om afschriften automatisch te ontvangen stel je de optie ‘’transacties’’ in op JA en sla je deze instelling op. Wij adviseren je de opties betalingen en incasso’s te activeren, zodat je eenvoudig betalingen en incasso’s kunt uitschrijven naar je bank voor verdere afhandeling op basis van je iMUIS Online abonnement Bankieren en Incasso;
– Vul nu je TAN-code in die je op je telefoon ontvangen hebt. Na het invullen kom je automatisch weer  in het programma ‘’Afschriften inlezen’’ binnen iMUIS Online;
– Klik op de knop verversen om de laatste stap te voltooien. De eerste bankafschriften zullen nu een dag later door de bank worden aangeboden.